top of page
  • centredocumentacio

24 de maig, Dia Internacional de les dones per la pau i el desarmament

Actualizado: 26 may 2020

Al 1981 unes 100 dones es plantaren davant de la base militar de Greenham Common's a Gran Bretanya, per aconseguir cridar l’atenció sobre el perill per al planeta i per a les vides humanes que representaven els míssils, la guerra nuclear i totes les guerres.

Van començar els campaments de dones per la pau a diverses bases militars del món, que mobilitzaren milers de dones...

El 1982, grups de dones pacifistes i antimilitaristes van decidir celebrar un dia cada any on la veu i les pràctiques de les dones per la pau fossin escoltades.

El primer que es va celebrar va ser el 24 de maig del 1982* i va néixer el grup de Dones antimilitaristes (DOAN).

A Barcelona, en el marc de els II Jornades Catalanes de la Dona del 1982, es feu un manifest antimilitarista en suport dels campaments de la pau. Des de llavors, cada any s’han promogut actes a partir de dones feministes antimilitaristes (DOAN) i després, a partir del 1993, per part de DonesxDones: Campaments de dones per la pau, contra les nuclears, de suport als insubmisos, contra l’OTAN i l’entrada de les dones a l’exèrcit, contra les guerres i la violència, en solidaritat amb les dones de tot el món que resistien i actuaven per la pau en temps de guerra.


Montserrat Cervera Activista feminista, DonesxDones



 

*La companya Ester Bonet s'en va adonar que no existia cap article Viquipèdia documentant aquest dia així que el va crear enguany, el 24 de maig 2020.

155 visualizaciones

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page