top of page
  • centredocumentacio

28 Juny - Dia de l'Orgull

Enguany és un any “estrany” per a totes i tots i la celebració reivindicativa i festiva del 28 de juny se’n ressent, perquè sorprenentment la Comissió unitària 28J que tradicionalment convocava aquest any no ho ha fet, però, d’alguna manera, s’ha mantingut la continuïtat.


Les companyes del Centre de Documentació de Ca la Dona, que conservem la memòria de les lesbianes feministes, ens volem sumar a la commemoració, tenint en compte que és evident que la greu situació provocada per la pandèmia posa de manifest com la crisi incideix especialment en el col·lectiu LGTBI en tots els aspectes de la vida personal i social i, si sempre és difícil assumir la pluralitat i diversitat, en aquestes circumstàncies encara més.

A la web de Ca la Dona podeu llegir un document sobre la commemoració del 28J d’enguany i veure com la bandera del moviment LGTBI llueix a la façana de la casa. (http://caladona.org/orgull-bollero-fem-nostre-el-28j/)

D’entre totes les iniciatives que s’han posat en marxa entorn al 28J, ens fem ressò, com a material a arxivar, del video que ha elaborat el Consell Nacional LGBTI, que representa totes les entitats LGBTI de Catalunya, per a commemorar el dia de l’orgull LGBTI, amb el lema: El meu orgull, és el teu orgull; orgull de país.



Què volem destacar d’aquest vídeo? El protagonisme de les escaladores, Núria Picas, Maria Arimany, Anna Vall i Sara Codina, que pugen a un dels cims de Montserrat per a col·locar la bandera de l’Arc de Sant Martí i fer visible així de manera real i simbòlica que les lesbianes podem arribar i arribem al cim.


Mercè Otero Vidal

Representant del CNDC al CNLGTBIC


114 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page