top of page
  • centredocumentacio

Maria Lluïsa Oliveda i Puig: record i agraïment

Actualizado: 23 jun 2020


Maria Lluïsa Oliveda i Puig, foto d'Alícia Oliver

Maria Lluïsa Oliveda i Puig ha mort a Barcelona on havia nascut el 6 de juliol de 1922.

La recordarem sempre per la seva constant iniciativa, energia, valentia i incondicionalitat a la causa de les dones a través de la seva presència en la vida cultural i social del país. Va ser una feminista pionera, dialogant i compromesa que deixa un càlid i entranyable record entre nosaltres.

Va formar part des del primer moment del Consell de dones de l'Ajuntament de Barcelona i el 1999 va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona. Igualment va participar en la permanent del Consell Nacional de Dones de Catalunya i n’era la presidenta honorària. També va ser presidenta del Consejo Nacional de las Mujeres de España. El 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Algunes companyes de Ca la dona la recordem especialment perquè va compartir amb nosaltres aquests espais de participació feminista i ens va acompanyar, amb entusiasme i alegria, en diversos viatges a les conferències internacionals de l’ONU. I encara va assistir acompanyada de la seva filla Estrella a les Jornades “Radica-ment Feministes”, celebrades l’any 2016 a la UPF.

Altres companyes destaquen la seva defensa dels drets de les dones en la reivindicació del lloc que ens pertoca en tots els camps, amb especial atenció a la creació cultural. Era actriu, directora i empresària de teatre i des dels anys 40 va col·laborar en diverses iniciatives teatrals i va ser fundadora amb M. José Ragué i Araceli Bruch del grup “Teatre Dona”.

Guardarem el seu record i agraïdes amb el seu exemple continuarem el camí...


Les companyes del Centre de Documentació

286 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page