Reprenem les sessions de lectura en veu alta que havíem celebrat amb èxit abans de vacances i us convidem a participar-hi. Es tracta de compartir la lectura de petites grans joies de la literatura, tenint en compte que, en aquest cas, la llargada de l’obra és important per a poder fer una sessió dins d’uns límits temporals prudents.
I anem de sorpresa en sorpresa i aquesta vegada proposem la lectura d’una obra que no pot deixar indiferent a ningú perquè es tracta d’un conte perturbador dins del seu simbolisme: Mary Ventura i el Novè Regne de Sylvia Plath.
El fil conductor és el viatge forçat de Mary Ventura cap al Novè Regne, en un tren especial i en companyia de personatges també especials.
Es tracta d’una obra primerenca de l’autora on s’hi reflecteix ja tot el que serà la seva excepcional qualitat literària, la seva gran capacitat d’observació, descripció i expressió. De manera metafòrica s’intueixen els temes que s’aniran aprofundint al llarg de la seva producció vinculats a la depressió i enfrontats al convencionalisme social.
Llegim-la en veu alta i en companyia!
Aquí l'enllaç amb tota la informació per a inscriure's:
Aprofitem l'ocasió per a proposar-vos aquest article (en anglès) de Bethany Anderson, arxivista de la Universitat de Virginia on ens explica perquè aquest conte tan peculiar no havia estat mai perdut: https://news.library.virginia.edu/2019/01/28/10262/
I si us ve de gust conèixer i (re)descobrir la figura de Sylvia Plath, us recomanem la conferència de Laura Freixas, "Sylvia Plath, ¿se puede ser mujer y genio?", en el centre malagueny La Térmica dins el cicle 'Ellas y ellas' (enero 2018):