top of page
  • centredocumentacio

Dia de la mare feminista - propostes de lecturas

La maternitat és una temàtica de reflexió i activisme que tenim moltes feministes i, sense cap pretensió d'exhaustivitat, en aquest “Dia de la mare” (el concepte de mare és molt més ampli del que es pot pensar a primera vista) us proposo aquestes lectures:

- L'assaig Nacemos de mujer. La maternidad como experiencia y como institución d’Adrienne Rich (recopilat a Ensayos esenciales, traduït per la nostra companya Mireia Bofill, amb introducció d'una altra companya nostra, Bárbara Ramajo).

- Mama desobedient d’Esther Vivas, un llibre apassionant que aborda (entre altres coses) el repte que consisteix a polititzar la maternitat en sentit emancipador.

- Tota la literatura d'Elena Ferrante (la tetralogia Dues Amigues, L’amor que molesta o La Frantumaglia, on descobrim la seva correspondència amb la seva editora i diverses de les seves entrevistes als diaris – ella vol quedar en l'anonimat), que fa una reflexió sobre la relació mare-filla d’una profunditat i honestedat desarmants, a vegades cruel però sempre apassionant.

En aquest dia és important parlar de mares, però també de no-mares, de persones que són mares sense haver-ho desitjat, de persones que no volem ser mares, de persones que sí que ho volen però no poden, de persones que fan de mares però a qui no se'ls considera mares… Una multitud de configuracions de vincles que no deixen mai de ser material per a pensar i transformar la nostra societat.

Us convido a completar aquestes propostes amb les vostres perspectives i vivències.


Camille Rieunier Traductora feminista i sòcia de Ca la Dona

86 visualizaciones

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page